Βιβλία και βιβλιοδεσίες

targets-tl
targets-tr
grayscale

Εδώ στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης απόψε στις 8.00μμ

ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΔΕΙΞΑΣ υπογράφει όπως ο Φειδίας
στην Κοίμηση της Θεοτόκου
ή
ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΡΗΣ ΕΠΟΙΕΙ στο μαρτύριο του Αγίου Μαυρίκιου με σύμβολο το φίδι να γλιστράει με την υπογραφή του

Ανεκτίμητη η αξία του συλλογικού βιβλίου της επιμελήτριας ιστορικού τέχνης
Δρ. Ιάνθης Ασημακοπούλου

 

Αρχιτεκτονικος σχεδιασμός: Fiore Architects

Το Good Design Awards από το 1950 βραβεύει τους καλύτερους σχεδιαστές στο industrial design ανά τον κόσμο!

O κατάλογος με τους νικητές για το 2019 είναι έτοιμος και διατίθεται από Metropolitan Arts Press

Σχεδιασμός: Meandyou communication design

*πιάνουν φωτιά* οι μηχανές μας για την 6η ATHENS BIENNALE , που μας παρουσιάζεται με τον όρο ΑΝΤΙ- την Παρασκευή 26/10.

Στην Ρωμαϊκή Αγορά & στο Φετιχέ Τζαμί  παρουσιάστηκε τέλος Νοεμβρίου 2017 ο πολυτελής κατάλογος της έκθεσης «VANITY-Ιστορίες κοσμημάτων από τις Κυκλάδες» (με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων) & η οποία στο εξής θα “ταξιδεύει” σ’ όλον τον κόσμο, μέσω της πρωτότυπης έντυπης έκδοσης. Tα στοιχεία της έκδοσης: -ένας τόμος σκληρόδετος με ανοιχτή ράχη τοποθετημένη στην αντίθετη κλασσική θέση, ο οποίος περικλείει δύο βιβλία που κατά το ξεφύλλισμά τους ανοίγουν αριστερόστροφα &  δεξιόστροφα. -θήκη με 12 μονόφυλλα νέων εικαστικών-δημιουργών όπου τα έργα τους εμπνέονται από τα κυκλαδικά κοσμήματα. -όλα περιλαμβάνονται  σε κουτί ανοικτό, λαμιναρισμένο με χαρτί καθρέφτη & περασμένο από λευκή πάστα γραμμάτων. Διάρκεια υλοποίησης έργου:6 μήνες Γραφιστικός σχεδιασμός: www.about.com.gr.

Για τις ανάγκες της κινηματογραφικής ταινίας δημιουργήθηκε αυτή η ιδιαίτερη κατασκευή βιβλίου «THECAPSULE» -σε δυο σώματα ενοποιημένο- όπου κλείνει και ανοίγει αριστερόστροφα και δεξιόστροφα μέχρι την επαναφορά του στην αρχική του μορφή. Πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαδικασίας κλεισίματος και ανοίγματος όπου κάθε πλάνο της ταινίας αναφέρεται σε συγκεκριμένες θέσεις. Ιδιαίτερη έμπνευση του δημιουργού του Βασίλη Μαρματάκη!

Τα περιοδικά της documenta 14. περιόδου εξερεύνησης 2014-2015

Ο σπουδαστής Τάσος Βαρυπάτης, στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας του προπτυχιακού προγράμματος γραφιστικής του Κολλεγίου «ΑΚΤΟ» καταθέτει τη δική του οπτική με ένα τυπογραφικό αφιέρωμα. Εξηγεί αναλυτικά, πως η τυπογραφία δεν αποτελεί απλά την οπτικοποίηση ενός ήχου ή φθόγγου, αντιθέτως φαίνεται να έχει τη δικιά της φωνή και προσωπικότητα. Στην παρούσα ερευνητική εξετάζονται διεξοδικά οι τυπογραφικοί συσχετισμοί του τυπογραφικού μηνύματος και η επιρροή που έχουν στην ψυχολογία του αναγνώστη. (συγχαρητήρια από το τυπογραφείο) Χαρακτηριστικά εκτύπωσης: Βιβλιοδεσία: Ραφτό με γυμνή ράχη και μαύρo χρώμα κλωστής Χαρτί (σώμα): Curious matter goya 135gr, εξώφυλλο Curious matter goya 270gr Διαστάσεις: 15cm x 22cm, Εκτύπωση: τετράχρωμη, Σελίδες:104 εξώφυλλο & οπισθόφυλλο :4σέλιδο

Portfolio – Διπλωματική Εργασία 64 σελίδες σώμα σε χαρτί MUNKEN LYNX ROUGH -120gr+4 σελίδες εξώφυλλο RIVES DOT BRIGHT -250gr με λαμινάρισμα στο εσωτερικό του εξωφύλλου-οπισθοφύλλου με χαρτί Papago yellow. Ραμμένα 8σέλιδα στο χέρι από την Zoe Diakaki

Τεχνόπολη με εβδομαδιαίο ημερολόγιο 2018 σε έντυπη έκδοση 4 τευχών. 
Οι μήνες περνάνε και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να “ξεφορτώνεται” τους μήνες που
πέρασαν. Μια αναστροφή της ιδέας του χρόνου που περνάει και μας “βαραίνει”. 
Ένα χρώμα για κάθε εποχή. Ένα τεύχος για κάθε εποχή. Τα τεύχη μπορούν να
χρησιμοποιηθούν και μεμονωμένα και σε τετράδα αφού συνοδεύονται από μαύρο λάστιχο
 3 εκατ. το οποίο τα συγκρατεί μαζί. Είναι στην ευχέρεια του χρήστη να αποφασίσει πως
θέλει να τα χρησιμοποιήσει. 
Η φράση “made in Greece” θέλει να τονίσει την χώρα δημιουργίας και κατασκευής.

Χαρτί εξωφύλλου: MANILA 285 γρ., διάφορα χρώματα με εκτύπωση: Θερμοτυπία χρυσό μελάνι
Χαρτί Σώματος: Γραφής χρωματιστά 90 γρ. Δέσιμο τευχών: καρφίτσα μαύρη. 
Δέσιμο τευχών μεταξύ τους: λάστιχο μαύρο 3 εκατ. 
Σχεδιασμός: Κατερίνα Αντωνάκη 
Φωτογράφοι: Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Στέφανος Μασούρας.

Ζηλευτή έκδοση για την πιο ζηλευτή ιδιωτική βιβλιοθήκη:
BIBΛΙΟΘΗΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΜΑΡΚΗΣΙΑΣ ΛΑΓΑΝΑ

40 χρόνια μοναχικής & μυστικιστικής πορείας χαρακτηρίζεται η συλλογή των βιβλίων από τον Γ. Λαγανά, ενώ στον Πρόλογο του βιβλίου περιγράφει την δική του ομηρική Οδύσσεια.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση & στον χρόνο από τον 15ο-20ο αιώνα με την τυπογραφική τέχνη σε 2.210 τίτλους – 2.832 τόμους, κατά τον επιμελητή της έκδοσης Δημήτρη Θάνα.
Ολοκληρώθηκε σε 8 χρόνια η καταγραφή του καταλόγου σε βιβλίο πανόδετο 744 σελίδων, σχήματος 22.5cm χ 30.5cm σε χαρτί munken pure 120gr.

Θα μοιραστούμε μαζί σας:

-απόψεις του *ψυχής ιατρείου* του Γ. Λαγανά
-την ύπαρξη ζωγραφικής στην πρόσθια ακμή βιβλίου , που δεν διακρίνεται όταν το βιβλίο είναι κλειστό και αποκαλύπτεται μόνο με την κατάλληλη καμπύλωση των φύλλων του βιβλίου. Συγκεκριμένα, ο Λόρδος Βύρων και η οικία όπου έζησε και πέθανε στο Μεσολόγγι! (παρατίθεται το βιβλίο με τα σχολιασμό του σελ.443)

Τον Δεκέμβριο 2017 ολοκληρώθηκε ο πρώτος τόμος από τα *ΑΠΑΝΤΑ* ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ. Σε χαρτί cream chamois 100 γραμμαρίων για λογαριασμό του *ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ* και της *ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ* (480σελίδες σε 1000 αντίτυπα εκ των οποίων 200 αντίτυπα πανόδετα).
Ο σχεδιασμός και η τυπογραφική επιμέλεια έγιναν από τον ΑΙΜΙΛΙΟ ΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟ και διαβάστε την άποψή του για τα βιβλία του (εκδόσεις στιγμή):
να διαβάζονται το βράδυ και ει δυνατόν τις μεταμεσονύκτιες ώρες, με το πρόσωπο στον τοίχο.
Χρειάζονται απαραιτήτως: καθαρά χέρια, κοφτερός χαρτοκόπτης και χαμηλό φως.
Τον εξαναγκασμό αυτόν τον επιτυγχάνει με τα ευαίσθητα χαρτιά που χρησιμοποιεί στα εξώφυλλα, τα αξάκριστα φύλλα και το σαμουά χαρτί για το σώμα του βιβλίου.
Πρέπει–είναι το πιστεύω του-να ξαναβάλουμε την δυσκολία στη ζωή μας. Τρικλοποδιές στον εαυτό μας. Να κινητοποιήσουμε όλες τις αισθήσεις μας ,μήπως ξανακερδίσουμε και τις χαμένες: την αφή και την όσφρηση και γιατί όχι και τη γεύση.

Πλακέτα χαρακτηρίζει ο Γιάννης Κεφαλληνός, τα μικρά βιβλία, τα ιδιαίτερα φροντισμένα.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει το βιβλίο
«OSHO: Tο μικρό βιβλίο των σχέσεων»  των εκδόσεων Rebel με την καλλιτεχνική επιμέλεια του εκδότη Δ. Ανδρίκογλου.
Σχήμα: 8,7cm x 12,2cm
σελίδες: 144 έγχρωμες
Bιβλιοδεσία: Πανόδετο με εκτύπωση ασημοτυπίας σε εξώφυλλο-ράχη-οπισθόφυλλο και προστατεύεται με τετράχρωμη κουβερτούρα. Tο κεφαλάρι με τον σελιδοδείκτη είναι οι τελευταίες πινελιές του. Αξιοσημείωτο της ιδιαίτερης φροντίδας του: πάντα η φυσική παρουσία του Δ. Ανδρίκογλου στο τυπογραφείο μας.

Χειροποίητη βιβλιοδεσία με δέρμα και πυρογραφία στο εξώφυλλο με μονόγραμμα
(βιβλίο βάπτισης)

Κουτιά επενδεδυμένα με δέρμα για την αρχειοθέτηση πολύτιμων χειρογράφων ή προσωπικών αντικειμένων

colourscale
targets-bl
targets-br